Снимка: АП, архивПредставител на Хамас предупреди днес, че палестинското ислямистко движение

...
Снимка: АП, архивПредставител на Хамас предупреди днес, че палестинското ислямистко движение
Коментари Харесай

Хамас няма да освобождава заложници, докато Израел не спре агресията си в Газа

Снимка: АП, списък

Представител на Хамас предупреди през днешния ден, че палестинското ислямистко придвижване няма да освободи още заложници, които взе при офанзивата си в Израел преди близо два месеца, и даже няма да води договаряния по въпроса, до момента в който израелската експанзия против линията Газа не спре, съобщи Ройтерс.

" Ние държим Нетаняху напълно виновен за живота на израелските заложници и за възпрепятстването на осъществяването на договорката за размяната " им против палестинци, държани в израелски затвори, сподели на конференция Осама Хамдан.

Малко по-рано висш израелски боен разгласи, че израелската войска е влезнала в центъра на град Хан Юнис в южната част на линията Газа през днешния ден - деня на най-интензивни сражения от началото на сухопътната интервенция, подхваната в палестинската територия в отговор на нападението в Израел на 7 октомври.

Движението Хамас, което ръководи в линията Газа от 2007 година, в това време разгласи, че броят на хората, убити при израелски удари в крайбрежното парче земя от началото на спора, е надхвърлил 16 хиляди, съобщи Франс прес.

Убитите в Газа към този момент са 16 248. Над 70 % от жертвите са деца и дами, надлежно 7112 и 4885, сподели в прессъобщение " Хамас ". Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР